Het team

Zuid-Afrika

2015©maryatta wegerif //www.maryattawegerif.com


Tim Smith

Tim trad in 2009 bij Breadline Africa in dienst als directeur en trok zich in augustus 2016 terug. Hij is gepassioneerd in het verbeteren van het leven van kinderen en werkt intensief samen met de Nelson Mandela Foundation, een initiatief van de Mandela Day bibliotheken project in 2011. Tim groeide op in KwaZulu Natal (KZN), studeerde in het Verenigd Koninkrijk en in Italië en werkte daarna enkele jaren als priester in KZN, Johannesburg en Soweto.

Tim werkte van 2002 tot en met 2008 in de gezondheidszorg door heel Zuid-Afrika als directeur van de Catholic Health Care Association. Tim was ook de directeur van de Jesuit Refugee Service en gaf les in kiezerseducatie voor de eerste democratische verkiezingen Zuid-Afrika in 1994.

Tim heeft een masters in Refugee Studies aan de Universiteit van de Witwatersrand en een bachelor in Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Zuid-Afrika. Hij spreekt vijf talen, waarvan Zulu zelfs vloeiend. Tim is ook een actief lid van de Zuid-Afrikaanse Instituut voor Fondsenwerving, de Rotary Club van Hout Bay en de Welpen- en Scouts Association.
Zijn hobby’s zijn wandelen, squash, fietsen en hardlopen en heeft een aantal van Zuid-Afrika’s ultra- afstand gebeurtenissen afgerond.


Marion Wagner

Marion is momenteel interim-directeur van het Breadline Africa kantoor in Kaapstad en Group Marketing Executive. Zij sloot zich in augustus 2014 bij Breadline Africa aan. Ze keerde in 2011 terug naar Zuid-Afrika na tien jaar in Londen te hebben gewerkt als deel van haar 20-jarige carrière bij Shell. In maart 2011 verliet zij Shell om van richting te veranderen en “iets terug te geven” en ze is sindsdien actief betrokken bij de non-profit wereld.

vrijwilligster bij de Homestead Straat Children’s Project, bestuurslid van de buurtwacht en een actieve vrijwilligster bij de vrijwillige brandweer.

Marion heeft twee European Business certificaten (Verenigd Koninkrijk en Duitsland) en een Masters in Business Administration aan de Heriot Watt University in Schotland. Ze heeft een passie voor sportieve buitenlucht activiteiten en heeft meer dan vijftig marathons gelopen waarvan elf een zeer lange afstand hadden.


Roy Mayers

Roy is de financieel manager van Breadline Africa sinds december 2014. Roy’s ervaring bestaat uit meer dan twintig jaar werk als accountant en hoofd administratie van de Zuid-Afrikaanse Astronomical Observatory in Kaapstad, een nationaal instituut dat opgericht is door het ministerie van Wetenschap en Technologie dankzij de National Research Foundation. Hij behaalde een bachelorsgraad aan de Universiteit van Zuid-Afrika in de combinatie van werk en studie.

Roy heeft zich veel jaren als vrijwilliger ingezet bij buurtwerk en is penningmeester voor de Rotary Club van Kaapstad’s Camps Programma voor de Disadvantaged Youth. Hij is daarbij financiëel bestuurder voor IPACC (Indigenous People of Africa Co-ordinating Committee), een Zuid-Afrikaanse goede doelen organisatie voor mensenrechten en klimaatverandering. Roy deed mee aan Paradigm Shift dat trainingen en cursussen geeft aan ondernemers in Kaapstad.


Puleng Phooko

Puleng heeft meer dan vijftien jaar ervaring opgedaan bij verschillende non-gouvernementele (NGO) en non-profit organisaties. Tijdens haar opleidingsjaren had ze coördinerende en leidinggevende taken bij HIV Voorlichting en Beleidsondersteuning in Zuid-Afrika, Lesotho, Malawi, Mozambique, Swaziland en Botswana via bilaterale financiering van bijvoorbeeld USAID, EU en DFiD bilaterale fondsen. Ze werkte aan de Universiteit van Kaapstad voor HIV/AIDS preventieprogramma’s, onderwijs en management terwijl ze daarnaast verschillende platforms creëerde voor gedeeld leren en ontwikkelen van netwerken door activiteiten te coördineren van diverse betrokkenen en partners.

Puleng heeft in 2012 een masters behaald in Human Nutrition aan de Universiteit van Stellenbosch. In dat jaar kwam ze ook naar Breadline Africa om toe te zien op de Library en Early Childhood Development Container Programma’s.


Edna Titus

Edna is sinds 1998 verbonden aan Breadline Africa en op het kantoor in Kaapstad dè contactpersoon voor het werven van donateurs. Ze werkte hiervoor bij verschillende goede doelenorganisaties, zoals Community Chest en The Haven Night Shelter Organisation. Ze heeft verschillende diploma’s behaald in marketing, fondsenwerving, public relations en management.

Edna is nauw betrokken bij het ombouwen van zeecontainers voor allerlei nieuwe doeleinden zoals voorschoolse opvang, gaarkeukens, klaslokalen, bibliotheken en toiletfaciliteiten. Edna organiseert het jaarlijkse uitstapje naar zee waar intussen meer dan veertienduizend kinderen aan hebben mee gedaan! Ze is secretaresse van het Zuid-Afrikaanse Institute of Fundraising’s Western Cape Branch.


Debbie Beukman

Debbie is administratief medewerkster bij Breadline Africa en haar betrokkenheid voor zinvol werk, leidde haar in 2002 naar de organisatie. Ze heeft meer dan tien jaar ervaring opgedaan in de wereld van non-profit organisaties en heeft op verschillende afdelingen van Breadline Africa gewerkt, zodat ze een brede kennis van zaken heeft weten op te bouwen.

Als ze niet achter haar desktop zit te werken voor de financiële administratie van Breadline Africa, kun je haar aan het werk zien als schilderes of is ze op een andere manier creatief bezig.


Jade Orgill

Jade startte bij Breadline Africa in juli 2013. Ze werkt als project manager voor de Mandela Day Library Projects. Ze begon haar loopbaan in het bedrijfsleven nadat ze haar bachelor had behaald in financiële administratie.

Ze heeft een grote passie voor onderwijs en de ontwikkeling van kinderen. Ze heeft een graad in sociale ontwikkeling en een masters in Social Planning en Administratie. Ze brengt veel in voor Breadline Africa zoals het bouwen van systemen en partnerships waarmee ze de capaciteit van de organisatie heeft weten te vergroten om daarmee te voldoen aan de wensen en eisen van de begunstigers.

Jade heeft meer dan tien jaar ervaring en heeft haar passie gevonden in het alfabetiseren van kinderen.


Cleon Lategan

Cleon is een vrolijke opgewekte vrouw en moeder van een kind. Ze werkt al lang voor Breadline Africa want ze begon in 2007 als junior Marketing Assistent en tijdens haar werk behaalde ze een diploma in Marketing. Ze studeert momenteel aan de universiteit voor een bachelor in Marketing.

Cleon is zeer betrokken bij de organisatie en beseft als geen ander dat ze een verschil maakt in het leven van velen. Ze houdt van haar familie, is een lieve moeder en benut elke kans om haar vaardigheden te verbeteren.


Gail Dreyer

Gail kwam in 2009 bij Breadline Africa als een Allocations Assistent en nu maakt ze deel uit van het dynamische Programma Team. Voorheen werkte bij Grow Peace, een non-gouvernementele organisatie in Zuid-Afrika waar ze het kantoor aanstuurde en de administratie  deed. Ze weet allerlei betrokkenen bij elkaar te brengen en werkt graag met mensen die aan de basis staan in de opbouw van hun buurt.

Gail gelooft dat de samenleving haar opleidingsschool is. Als ze niet op kantoor is, zie je haar joggen. Ze heeft het hekel aan een rommelig kantoor. Het werken bij Breadline Africa heeft haar geleerd dat “elk van ons kan en zou moeten bijdragen aan de menselijke inspanning die nodig is voor onze maatschappij”.


Thandiswa Adin

Thandiswa kwam bij Breadline Africa in november 2005. Ze is receptioniste en doet haar werk voortreffelijk. Thandiswa is een vriendelijke en betrokken medewerkster. Regelmatig assisteert ze bij de financiële administratie zodat ze verdere ervaring en kennis kan vergroten. Thandiswa komt van de West-Kaap en verhuisde na haar opleiding in 1998 naar Kaapstad. Ze is getrouwd en draagt graag bij aan de ontwikkeling van het land en de maatschappij door Breadline Africa.


Engeland


Wendy Hill – Administrateur Engeland

Wendy is de administrateur op het kantoor van Breadline Africa in Engeland. Ze kwam al bij de start van Breadline Africa in 1993 bij het team en ze is er trots op dat ze actief kan bijdragen om de liefdadigheid uit te laten groeien tot een pro-actief, bloeiend initiatief waarmee de armste gemeenschappen geholpen kunnen worden.

Wendy stuurt het kantoor in Engeland aan en coördineert alle aanvragen uit Engeland en Ierland en beantwoordt de vragen van donateurs. Omdat ze in Zuid-Afrika de projecten met eigen ogen heeft kunnen zien is ze erg geïnteresseerd in wat liefdadigheid zoal realiseert en teweegbrengt.