Wie wij zijn

Doelstelling en achtergrond

Sinds haar oprichting in 1993 heeft Breadline Africa, een van de grootste leveranciers van omgebouwde zeecontainers voor armoedebestrijding in zuidelijk Afrika, meer dan 390 infrastructurele eenheden geleverd aan arme gemeenschappen. In 2018, haar 25ste jubileumjaar, is Breadline Africa van plan dit aantal te verhogen naar 450.

Breadline Africa is ook geregistreerd als een liefdadigheidsinstelling in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland.

Vroeg in haar ontwikkeling erkende de organisatie dat er veel maatschappelijke ontwikkeling nodig was voor het proces van nationale opbouw en dat overheidsstructuren niet in staat zouden zijn om alle middelen te verschaffen om dit proces te bevorderen. In 1995 plaatste Breadline Africa haar eerste omgebouwde zeecontainer en thans richt zij zich op infrastructuurprojecten voor de ontwikkeling van jonge kinderen (onderwijsondersteuning voor kinderen in de leeftijd van een tot zes jaar) en de ontwikkeling van geletterdheid onder schoolkinderen en jongeren. Bijzondere aandacht wordt besteedt aan plattelandse en arme gemeenschappen.

Breadline Africa Golden circle
Breadline Africa gelooft dat elk kind het vermogen heeft om iets geweldigs met zijn of haar leven te doen. Verbeeldingskracht stelt kinderen in staat om hun eigen weg te kiezen en toekomst te bepalen. Breadline Africa maakt dit mogelijk door middel van initiatieven en infrastructuur die de ontwikkeling van kinderen in zuidelijk Afrika ondersteunen. De gerenoveerde infrastructurele eenheden worden gebruikt als ontwikkelingscentra voor jonge kinderen, schoolbibliotheken, keukens en toiletgebouwen.